Keten Kumaş

Keten Kumaş Alan

Keten lifi – veya keten elyafı – keten bitkisinin gövdesinden elde edilir. Bu elyaflar, 90 cm uzunluğa kadar olan demetleri yapmak için kullanılır. Liflerin üretimi için, bitkiler toprağın kökleri ile birlikte çekilir ve daha sonra kavrulur.

keten kumaş

keten kumaş

Kızartma işleminden sonra saman kurutulur ve lif haline getirilir ve daha sonra uzun lifler haline getirilir. Bir keten kumaş almak için, elyaflar sonra dokunur. Keten Kumaş lif çok ince bükülebilir olduğundan, keten kumaş çok pürüzsüzdür ve sadece az miktarda hava içerir. Bu yüzden uzun zamandır tüysüzdür ve biraz temiz kalır. Keten kumaşlar nemi çevreyle hızlı bir şekilde değiş tokuş edebiliyor, bu nedenle ketenden yapılmış giysiler serin görünüyor, ancak kuru ısınıyor. Buna ek olarak, tasma çok sağlam ve güçlüdür ve pamuk gibi güçlendirilmesine gerek yoktur. Ne yazık ki, aynı zamanda esnek değildir ve bu nedenle çok kırışma eğilimi gösterir. Pamukla karşılaştırıldığında bir diğer dezavantaj sürtünmeye duyarlılıktır.

Keten bakımı

Düşük aşınma direnci nedeniyle, keten kumaş yumuşak çevrimde yıkanmalıdır. Sürtünmeye karşı el yıkamaya şiddetle tavsiye edilir. Bununla birlikte, keten kumaş nemli olduğu müddetçe losyonları ve ısıyı yıkamak için tamamen duyarsızdır. Bu nedenle, keten yüksek sıcaklıklarda zorlanmadan yıkanabilir ve ıslak durumda ütülenebilir.

Keten Kumaş Alan

Keten Kumaş Alan

Keten Kumaş lifi, keten bitkisinin kaynaklarından gelen doğal bir bitki lifidir ve mutlak bir yaz malzemesidir. Kıyafetlerin yanı sıra yatak çarşafları ve yorganlar için de kullanılır. Elyafın temel bileşeni yüzde 70 selüloz olup bitki yapıştırıcısı ve mumları da içerir.

Sarı lif, keten bitkisinin kökünden gelir. Keten beyaz çiçekler ve lifleri özellikle iyi. Keten bitkisinin yetiştirilmesi, özellikle uzun boyda bir lif ve bu nedenle uzun lif üretmeyi hedeflemektedir. Pamuk elyaflarının aksine, keten elyafları, zaten teknik elyaf olarak adlandırılan kökte paketlenmiştir. Başarılı bir büyüme için keten bitkisinin ısıya ihtiyacı vardır ve özellikle büyüyen dönemde nemli bir yer altı suyu bulunur. Bitki hasat edildikten sonra,denir. Burada, bitkinin kök bakterileri ve mantarları kullanarak bir tür fermantasyon sürecine girer. Sonuç olarak elyaf demetleri ahşap çekirdeğinden ayrılır. Keten Kumaş işlemin yalnızca belirli bir süre için yürütülmesi özellikle önemlidir. Doğru miktarda zaman kaybı keten liflerine zarar verebilir. Kavurma tesisinde, bitkiler “sıcak su çürümesi” prosedürüne göre 50 ° C ila 100 saat boyunca 26 ° C ve 40 ° C’lik bir tanka yerleştirilir. Bağlar tekrar kurutulduktan sonra, kalan meyve kapsülleri çıkarılır, ağaç çekirdeği kırılır, dışarı atılır ve lif demetleri çıkarmak için saplar kırılır. Bunu takiben nitel olarak farklı keten kumaşlar için inceliğe göre liflerin sıralanması gelir. Son adımda, fitil fitil makinesi ile işlenir. Bunu takiben nitel olarak farklı keten kumaş için inceliğe göre liflerin sıralanması gelir. Son adımda, fitil fitil makinesi ile işlenir. kalan meyve kapsülleri çıkarılır, ahşap çekirdek kırılır, dışarı atılır ve lif demetlerini çıkarmak için saplar kırılır. Bunu takiben nitel olarak farklı keten kumaşlar için inceliğe göre liflerin sıralanması gelir. Son adımda, fitil fitil makinesi ile işlenir.

Yorum Yap

7/24 BİLGİ İÇİN YAZIN